A compound of stone buildings with slate roofs facing the street is a design response chosen to meet the subdivision’s requirement for ‘traditional’ architecture. Vine covered arbors and stone pathways mark the entrances. A glass foyer bridges a stream which flows through the house and across the property to the creek. Internal circulation is oriented along the solar axis permitting the North façade to be clear glass with expansive views. Sensors control external shading screens on East and West glass facades allowing a further connection with nature. Living spaces are placed to enhance internal and external connections and protect privacy. The winding stair forms a central axis connecting four levels, from a subterranean wine cellar to a rooftop overlook. An infinity-edge pool and terraces transition into White Rock Creek.   Watch a video about the home    

A compound of stone buildings with slate roofs
facing the street is a design response chosen to
meet the subdivision’s requirement for ‘traditional’
architecture.
Vine covered arbors and stone pathways mark the
entrances. A glass foyer bridges a stream which
flows through the house and across the property to
the creek.
Internal circulation is oriented along the solar axis
permitting the North façade to be clear glass with
expansive views. Sensors control external shading
screens on East and West glass facades allowing a
further connection with nature.
Living spaces are placed to enhance internal and
external connections and protect privacy. The
winding stair forms a central axis connecting four
levels, from a subterranean wine cellar to a rooftop
overlook. An infinity-edge pool and terraces
transition into White Rock Creek.

Watch a video about the home

 

JW_071211_0053.jpg
JW_071211_0198_HDR.jpg
JW_071211_0201_HDR.jpg
JW_071211_0028_HDR.jpg
JW_071211_0013_HDR.jpg
JW_071211_0079_HDR.jpg
JW_071211_0109.jpg
JW_071211_0116.jpg
JW_071211_0124_HDR.jpg
JW_071211_0176_HDR.jpg
JW_071211_0036_HDR.jpg
425edit.jpg
138 edit2.jpg

Dallas Modern Home Selected by AIA